İNTERAKTİF TESTLER


 

Soru 1.  “Üç yüz bin altı yüz iki” sayısının rakamlarla ya-zılışı hangisidir?

        A)  300602                                  B)  300002

        C)  30602                                     D)  3000602

Soru 2.     8     kesrini, ondalık kesre çeviriniz.
                  10

        A)  8,0                                           B)  0,08

        C)  0,8                                           D)  0,008  

Soru 3.  İkiz kenarlarından biri 27cm olan bir üçgenin çevresi 79cm dir. Üçgenin ikiz olmayan kenarı kaç cm dir?

A)   23                                   B) 24
C)   25                                   D) 26

Soru 4.  4,25 m. nin 8,6 m. fazlasının 3,6 m. fazlası kaç metredir?

        A)  18,25                                      B)  17,35

        C)  16,45                                      D)  19,25

Soru 5.  İki sayının farkı 110’dur. Eksilenden 30 çıkarıp, çıkana 12 eklersek yeni fark kaç olur?

        A)  78                                            B)  95

        C)  68                                            D)  62

Soru 6.  Anne ile kızının yaşları toplamı 56 dır. Annenin yaşı kızının yaşının 4 katından 6 yaş fazladır. Anne kaç yaşındadır?

        A)  45                                            B)  55

        C)  50                                            D)  46

Soru 7.  Yaşımın 3 katı ile 5 katının toplamı 96 dır. Buna göre ben kaç yaşındayım?

        A)  12                                            B)  18

        C)  6                                              D)  15  

Soru 8. Bir sayının 2 katının 40 fazlasının 3’ünün 50
                                                                            5        
  eksiği 100’dür. Bu sayı kaçtır?

        A)  105                                         B)  110

        C)  150                                         D)  210

Soru 9.  Kitabımın 58 sayfasını okudum.37 sayfa daha okursam yarısını okumuş olacağım. Kitabım kaç sayfadır?

        A)  95                                            B)  145

        C)  190                                         D)  190 

 

Soru 10.  Saatteki ortalama hızı 90 km olan bir taşıt, gideceği yere 6 saatte ulaşıyor. Aynı yere saatteki ortalama hızı 60 km olan başka bir taşıt kaç saatte ulaşır?

        A)  9                                              B)  6

        C)  7                                              D)  5   

Soru 11.  Biri diğerinin 5 katından 16 eksik olan iki sayının toplamı 908dir. Büyük sayı kaçtır?

       A) 450                                           B) 670
      C) 754                                           D) 810 

Soru 12.  Uzun kenarı 78m kısa kenarı bundan 15 m kısa olan bir dikdörtgenin çevresine 4 sıra tel çekmek için kaç m tel gerekir?

        A)  1218                                       B)  1028

        C)  1128                                       D)  1238    

Soru 13.  Bir kenarının uzunluğu 30cm olan karenin çevresi ile, eşit kenar bir üçgenin çevresi eşittir. Bu üçgenin bir kenarı kaç cm uzunluktadır?

        A)  60                                            B)  40

        C)  45                                            D)  50   

Soru 14.  Çevresine 5’er m. ara ile 120 ağaç dikilen kare şeklindeki bir arsanın bir kenarı kaç m. dir?

        A)  100                                         B)  150

        C)  200                                         D)  250  

Soru 15.  6 basamaklı rakamları birbirinden farklı en küçük çift sayı ile 4 basamaklı en büyük çift sayının farkı kaçtır?

        A)  92348                                     B)  83544

        C)  93457                                     D)  82447

 Soru 16.  Ardışık 4 çift sayının toplamı 220dir. Bu sayıların en büyüğü kaçtır?

        A)  52                                            B)  54

        C)  56                                            D)  58  

Soru 17.  Bir gömlek 27 ytl, bir pantolon 43 ytl, bir şapka 13 ytldir. Buna göre 2 gömlek,1 pantolon, 3 şapka alan Burak kaç ytl para öder?

        A)  110                                         B)  127

        C)  136                                         D)  143

Soru 18.  Gönül’ün yaşının 2 si Sevda’nın yaşının yarısına
                                                  5                                    
eşittir. Yaşlarının toplamı 36 olduğuna göre Gönül kaç yaşındadır?

        A)  22                                            B)  20

        C)  25                                            D)  18    

Soru 19.  5 hm + 12 dam + 7000 cm= …... m ifadesinde boş bırakılan yere aşağıdakilerden hangisi gelmelidir?

        A)  64                                            B)  240

        C)  690                                         D)  720  

Soru 20.  Bir bölme işleminde bölen 26, bölüm 18, kalan 7dir. Bölünen sayı kaçtır?

        A)  365                                         B)  475

        C)  427                                         D)  530   

REKLAM ALANI

 

1-A 2-C 3-D 4-C 5-C 6-D 7-A 8-D 9-C 10-A
11-C 12-D 13-B 14-A 15-B 16-A 17-C 18-B 19-C 20-A

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER