İNTERAKTİF TESTLER


1) 30 öğrencinin girdiği bir sınavda geçenlerin puan ortalaması 84, kalanların puan ortalaması 60, tüm sınava girenlerin puan ortalaması 80 ise bu sınavdan kaç öğrenci geçti?
a) 24
b) 5
c) 25
d) 30

 

2) Bir üçgenin kısa kenarı 6, ortanca kenarı x ve uzun kenarı 16 ise x in alabileceği tüm tamsayı değerleri kaç tanedir?
a) 13
b) 12
c) 11
d) 10

 

3) (2x-6).(3x-9).(4x-8).(7x-14)=0 denklemini sağlayan x değerlerinden oluşan kümenin kaç tane öz alt kümesi vardır?
a) 5
b) 4
c) 3
d) 2

4) Bir ABC üçgeninin köşeleri A(3,1), B(-2,3), C(-1,-1) bir çember üzerindedir. Bu çemberin merkezinin koordinatlarını bulunuz.
a) (5/2, 1/2)
b) (-5/2, -1/2)
c) (2/5, 2)
d) (2, 1/5)

 

5) Yanal ayrıtının uzunluğu 13, yüksekliği 12 birim olan bir dik koninin hacmi kaç pi eder?
a) 10
b) 25
c) 50
d) 100

6) Sayısal olarak alanı hacmine eşit olan kübün bir kenarının uzunluğu kaçtır?
a) 9
b) 8
c) 7
d) 6

 

7) 1990.1991.1992.1993+1994.1995.1996.1997+1998.1998 toplamı mod 17 ye göre kaçtır?
a) 5
b) 4
c) 3
d) 0

 

8) 1/2+1/4+1/8+1/16+1/32+1/64=x/(x+1) ise x tamsayısının değerini bulunuz.
a) 30
b) 31
c) 32
d) 33

9) Köşelerinin koordinatları (1,0), (0,1), (-1,0) ve (0, -1) olan kareyi belirten ifade hangisidir?
a) |x|+|y|=1
b) |x|-|y|=1
c) |x|.|y|=1
d) |x|/|y|=1

 

10) a@b=a/b+b/a ise (1@2)@3=?
a) 25/30
b) 5/2
c) 30/61
d) 61/30

11) 5ab4 tam kare ise a+b nin değerini bulunuz.
a) 11
b) 9
c) 7
d) 5


12) Fikretin parası Aytenin parasının 2 katıdır. Zerrinin parası ise Fikretin parasının üç katıdır. Üçünün toplam 54 doları varsa Fikretin kaç doları vardır?
a) 24
b) 12
c) 6
d) 3

13) Bir dik üçgenin hipotenüsünün uzunluğu kök içinde 16s+1 ise (s>0) ve diğer iki kenarın uzunlukları s ve s+1 ise s kaçtır?
a) 8
b) 7
c) 6
d) 5

 

14) AC nin BC ye paralel olduğu bir ABCD yamuğunda AC ile BD nin kesim noktası O ve AB=3.CD, AC=4.OC ve CD=3 ise OA uzunluğu kaçtır?
a) 12
b) 10
c) 9
d) 8

 

15) Bir dikdörtgenler prizmasının boyutları tamsayı olmak üzere bir tabanının köşegen uzunluğu 10 cm., bu tabanın bir kenarı 6 cm. ise bu dikdörtgenler prizmasının yanal alanı aşağıdakilerden hangisi olabilir?
a)301
b)234
c)320
d)423

16) Bir x doğal sayısının 11 katı yaşında olan bir annenin, bu x sayısının 3 ve 4 katları yaşlarında iki çocuğu vardır. Üçünün yaşlarının en büyük ortak böleni 4 ise üçünün yaşlarının en küçük ortak katının 1/4'ü kaçtır?
a) 142
b) 132
c) 112
d) 102

 

17) 1 Şubat 2000 sabah saat 12:00 de doğru zamanı gösteren bir saat her gün x dakika geri kalmaktadır. Bu tarihten sonra ilk defa 7 Mayıs 2000 sabah saat 12:00 de doğru zamanı gösterdiğine göre x kaçtır?
a) 15
b) 30
c) 45
d) 50

 

18) Kenar uzunluğu 14 birim olan bir karenin içine karenin kenarlarına teğet olacak şekilde bir çember yerleştirilmiştir. Çemberin dışı ile kare arasında kalan alanı bulunuz. Pi sayısını 22/7 alınız.
a) 350
b) 42
c) 154

 

19) P(1,0), Q(0,2), R(-1,1) ve T(x,y) noktaları bir paralelkenarın köşeleridir. T noktasının koordinatlarını bulunuz.
a) (1, 0)
b) (-1, 0)
c) (0, -1)
d) (0, 1/2)

 

20) Bir çift zar atılıyor. Zarlardaki gelen sayıların farkının tam olarak 1 olması olasılığı kaçtır?
a) 24/36
b) 12/36
c) 8/36
d) 5/36

 

CEVAPLAR 1C 2C 3C 4B 5D 6D 7D 8B 9A 10D 11B 12B 13B 14C 15C 16B 17A 18B 19C 20D



 

 

 

1.  A) B) C) D)
2.  A) B) C) D)
3.  A) B) C) D)
4.  A) B) C) D)
5.  A) B) C) D)
6.  A) B) C) D)
7.  A) B) C) D)
8.  A) B) C) D)
9.  A) B) C) D)
10.A) B) C) D)
11.A) B) C) D)
12.A) B) C) D)
13.A) B) C) D)
14.A) B) C) D)
15.A) B) C) D)
16.A) B) C) D)
17.A) B) C) D)
18.A) B) C) D)
19.A) B) C) D)
20.A) B) C) D)

HAZIRLAYAN: Hamit BİÇER