5.Sınıf Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı Test

26 Mart 2023 0 By testimiz.com

5.Sınıf Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı

Test Çöz

 

      5.Sınıf Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı Testi Hakkında:

      Not: Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testimizi hemen çözmek için Başla düğmesine basınız.

      Bu metin özellikle Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı test çalışmasını tanıtmak için hazırlanmıştır. Yani teknik bir metindir. Bunun yanında Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testinde yer alan sorular aşağıda verilmiştir. Ancak soru seçeneklerini görmek için testi başlatmalısınız.

      Teste Yer Alan Sorular:

Aşağıda verilenlerden hangisi nezaket kurallarına uygun değildir?
Veya Aşağıdaki ifadelerden hangileri selamlaşma adabına uygun değildir?
Hz. Âişe (r.a.) şöyle demiştir: “Hz. Peygamber’in herhangi bir konuyu anlatırken (tane tane konuşması sebebiyle) sözcüklerini saymak isteyen kimse sayabilirdi.” Hz. Aişe (r.a.) verdiği bu bilgide neyi vurgulamaktadır?
Aşağıdakilerden hangisi sofra adabına uygun değildir?
Ya da Aşağıda verilen bilgilerden hangileri Tahiyyat Duasında yer almaz?
Aşağıda verilenlerden hangisi Hz. Muhammed’in özelliklerinden birisi değildir?
Ancak Aşağıda verilenlerden hangisi sofra adabına uygun bir davranış değildir? 
Sosyal medyayı kullanmakla ilgili aşağıdaki yargılardan hangisi yanlıştır? 
Aşağıdakilerden hangisi insanlar arası ilişkilerde uyulması gerekli incelik kuralları, davranış kalıpları, adap ve âdetlere verilen addır? 
Nezaket kurallarından biri kişisel mahremiyete özen göstermektir. Mahremiyet, özel yaşamın gizliliği demektir. Aşağıda verilenlerden hangisi buna uygun değildir?
Aşağıdakilerden hangisini nazik bir kişi yapmaz? 
Veya Aşağıdakilerden hangisi bir selamlaşma ifadesi değildir? 
I. “Oğlum! Ailenin yanına girdiğinde selam ver ki sana ve ev halkına bereket olsun.”

“Her kim bir Müslüman’ın ayıbını örterse Allah da onun kıyamette bir ayıbını örter.”

III. “Binekte olan yürüyene, yürüyen oturana, sayıca az olan çok olana, küçük büyüğe selam verir.”

Bu hadislerden hangileri selamlaşmayla ilgili değildir?

Aşağıdakilerden hangisi Hz. Peygamberin aile bireylerine karşı davranışı hakkında doğru bir bilgidir?
Ya da Aşağıda verilenlerden hangisi doğrudur?
Aşağıda verilen bilgilerden hangisi Hz Hatice ile ilgili değildir?
Peygamberimizin aile içindeki davranışlarıyla ilgili aşağıda verilenlerden hangisi doğru değildir?
Aşağıdakilerden hangisi Hz. Muhammed’in ailesinde görülen davranışlardan birisi değildir?
Danışmak, fikir almak

Gereksiz yere para, zaman, vb. harcamak

İkram etmek, eli açıklık

Yukarıda aşağıda verilenlerden hangisinin tanımı yoktur? 

Hz. Muhammed’in ailesi konuklarını en güzel biçimde ağırlardı. Konukların hal ve hatırlarını sorar, onlara güler yüzle davranır ve ikramda bulunurlardı. Bu anlatımda peygamberimizin hangi yönü vurgulanmıştır?

      Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı Testi:

      Öncelikle Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi eğitim programları doğrultusunda hazırlanmıştır. Aynı zamanda güncel bir çalışmadır. Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı çalışması oluşturulurken özellikle MEB kazanımları dikkate alınmıştır. Başka bir deyişle  ders kitaplarında yer alan içerikler kullanılmıştır. Genellikle Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi kazanım temelli sorulardan oluşmaktadır. Bunun yanında Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı çalışmasında kısa konu anlatımlarına da yer verilmiştir. Böylelikle öğrenme sürecinin devamlılığı hedeflenmiştir. Diğer yandan Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi hazırlanırken sınıf içi uygulamalardan da yararlanılmıştır. Bu nedenle verimliliği artmaktadır.

testimiz.com

      Test ve Çalışma Yapısı:

      Konu veya ünite testleri 10, 12, 15 ya da 20 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Genellikle sorular sınıf seviyesine göre 3 ya da 4 seçenekten meydana gelmektedir. Örneğin 1,2 ve 3.sınıflarda 3 seçenekli sorular tercih edilmiştir. Diğer yandan 4.sınıflarda ve ikinci kademede özellikle 4 seçenekli sorular kullanılmıştır. Bu nedenle Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi için seçenek sayısı zorluk seviyesini belirlemektedir. Yani Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi için her sorunun bir cevap hakkı vardır. Ancak istediğiniz zaman cevap seçeneğini değiştirebilirsiniz.

      İnteraktif Test Hakkında:

            Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi öncelikle öğrenci başarısını artırmayı amaçlamaktadır. Genellikle dinamik bir yapıya sahiptir. Başka bir değişle tekrar tekrar çözme imkanı vardır. Çünkü Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testinde soru ve seçenekler her tekrarda yer değiştirecektir. Böylelikle ezber önlenmekte ve kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Kısacası Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testini her tekrarda yeni bir çalışma karşınıza çıkacaktır. Diğer yandan bağlantı verilen bazı çalışmalarda bu özellik yoktur. Ayrıca Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testini akıllı tahtalarda kullanabilirsiniz. Lakin akıllı tahtalarla yüzde yüz uyumludur. Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testini tablet ya da telefonlardan da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi mobil uyumludur. Diğer yandan ana sayfadan mobil uygulamayı indirip yükleyebilirsiniz.

      Test Değerlendirme:

      Etkileşimli Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testini çözerken özellikle alttaki okları kullanarak önceki ve sonraki soruya geçebilirsiniz. Ancak dilerseniz listeden seçerek istediğiniz soruyu görebilirsiniz. Ayrıca Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testini değerlendirmeden liste bölümünden doğru-yanlış cevapları görebilirsiniz. Ancak sonuçları al butonuna basınca karşınıza Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testini değerlendirme ekranı çıkacaktır. Böylece ekranda Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi değerlendirme raporu ve öğretmen görüşü yer alacaktır. Bununla birlikte alt ekranda Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi ile ilgili cevapları kontrol edebilirsiniz.

testimiz.com.tr

      Telif Hakkı:

      İnteraktif Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi genellikle intihal denetimi yapılarak hazırlanmıştır. Özellikle Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testinin özgün olmasına özen gösterilmiştir. Diğer yandan Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testinin telif hakkı testimiz.com sitesine aittir. Başka bir deyişle Din Kültürü 2.Dönem 1.Yazılı testi ticari bir amaçla kullanılamaz. Ancak bireysel öğrenme amacı taşımaktadır. Başarılar…