7. Sınıf Deyimler Test

12 Eylül 2023 2 By testimiz.com

7. Sınıf Deyimler Test

Test Çöz

İndir

 

Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim yoktur?
Aşağıdakilerden hangisi deyim değildir?
“Boğaz” sözcüğü aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim içinde kullanılmıştır?
Veya Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim vardır?
Aşağıdakilerden hangisi “Bir kişiyi kötülemeye çalışmak” anlamına gelen deyimdir?
“Çok öfkeli olmak” anlamına gelen deyim hangisidir?
Ancak Aşağıdakilerden hangisi bir deyimdir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde burun sözcüğü deyim içerisinde kullanılmamıştır?
Aşağıdakilerden hangisinde deyim yoktur?
Ya da Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim yoktur?
“Burun kıvırmak” deyiminin anlamı hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde deyim yoktur?

       7. Sınıf Deyimler Test:

      Bu metin özetle teknik bir metindir. Özellikle Deyimler testini tanıtmak için hazırlanmıştır. Bu çalışma sanal ortamda yapılan interaktif ya da online bir çalışmadır. Deyimler konu testini çözmek için Başlat bağlantısını tıklayınız. Önceki yada sonraki soruyu görmek için alttaki yön tuşlarını kullanmalısınız. Ancak Deyimler testinde liste bağlantısından istediğiniz soruyu görebilirsiniz. Listede cevapladığınız sorular renkli görünecektir. Deyimler testinde yapmadığınız soruları buradan görebilirsiniz. Ayrıca Deyimler testini değerlendirmeden liste bölümünden doğru-yanlış cevapları görebilirsiniz. Ancak sonuçları al butonuna basınca karşınıza Deyimler testini değerlendirme ekranı çıkacaktır. Böylece ekranda Deyimler testi değerlendirme raporu ve öğretmen görüşü yer alacaktır. Bu görüşleri dikkate almanız özellikle öğrenmenize katkı sağlayacaktır. Bununla birlikte alt ekranda Deyimler testi ile ilgili cevapları kontrol edebilirsiniz.

      İnteraktif Deyimler Testi:

Test çözmek aynı zamanda etkili bir öğrenme yöntemidir. Deyimler testi özellikle bireysel öğrenmeyi sağlamak için hazırlanmıştır. İnteraktif Deyimler testi özellikle eğitim programları doğrultusunda hazırlanmıştır. Bu nedenle özenli ve kaliteli bir çalışmadır. Deyimler test çalışması oluşturulurken MEB kazanımları dikkate alınmıştır. Ayrıca Deyimler testi güncel bir çalışmadır. Özellikle sınıf içi çalışmalardan yararlanılmıştır. Testler genellikle ders kitabı içeriklerinden oluşturulmuştur. Böylelikle test başarısı artırılmıştır.

testimiz.com

      Test ve Çalışma Yapısı:

      Test yazmak uzmanlık ister. Deyimler Testi alanında uzman öğretmenler tarafından hazırlanmıştır. Konu ya da ünite testleri 10, 12, 15 veya 20 çoktan seçmeli sorudan oluşturulmuştur. Ancak testimiz sınıf seviyesine göre 3 ya da 4 seçenekten meydana gelmektedir. Genellikle 1,2 ve 3.sınıflarda 3 seçenekli sorular tercih edilmiştir. Diğer yandan 4.sınıflarda ve ikinci kademede özellikle 4 seçenekli sorular kullanılmıştır. Bu nedenle Deyimler testi için seçenek sayısı zorluk seviyesini belirlemektedir. Lakin Deyimler testi için her sorunun bir cevap hakkı vardır. Ancak istediğiniz zaman cevap seçeneğini değiştirebilirsiniz.

      İnteraktif Test Çalışması:

       İnteraktif veya online test çalışması sanal etkileşimli bir çalışmadır. Deyimler testi aynı zamanda öğrenci başarısını artırmayı amaçlamaktadır. Genellikle interaktif testler dinamik bir yapıya sahiptir. Yani tekrar tekrar çözme imkanı verir. Diğer yandan Deyimler testinde soru ve seçenekler her tekrarda yer değiştirecektir. Yani Deyimler testini her tekrarda yeni bir çalışma karşınıza çıkacaktır. Ayrıca Deyimler testini akıllı tahtalarda rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü akıllı tahtalarla yüzde yüz uyumludur. Deyimler testini tablet ya da telefonlardan da rahatlıkla çözebilirsiniz. Yani Deyimler testi mobil uyumludur. Diğer yandan cihazınıza mobil uygulamayı indirip yükleyebilirsiniz.

 

testimiz.com.tr

      Telif Hakkı:

      Çalışmaların intihal denetimine özellikle önem verilmektedir. İnteraktif Deyimler testi genellikle intihal denetimi yapılarak hazırlanmıştır. Özellikle Deyimler testinin özgün olmasına özen gösterilmiştir. Diğer yandan Deyimler testinin telif hakkı testimiz.com sitesine aittir. Başka bir deyişle Deyimler testi ticari bir amaçla kullanılamaz. Ancak bireysel öğrenme amacı taşımaktadır. Başarılar…