8.Sınıf Mevsimlerin Oluşumu Test

6 Eylül 2023 4 By testimiz.com

8.Sınıf Mevsimlerin Oluşumu

Test Çöz

 

Aşağıdakilerden hangisi mevsimlerin oluşumunu tam olarak açıklar?
Aşağıdakilerden hangisi mevsimlerin oluşumunda etkili değildir?
Verilenlerden hangisi yaz mevsiminin özelliklerinden birisi değildir?
Aşağıdakilerden hangisi ilkbahar mevsiminin özelliklerinden birisi değildir?
“Ağaçlar yaprak açmaya başlar. Soğuklar gider sıcak havalar gelir. Geceler kısalmaya başlayıp gündüzler uzar. Kar ve yağmur azalır. Kuşlar soğuk bölgelerden sıcak bölgelere göç etmeye başlar. Güneş ışınları ekvatora dik gelmeye başlar. Denizlerde git gel dönemi başlar. Güneş ışınları iki yarım küreye de aynı açılarda gelir. Dünya üzerinde gece gündüz süreleri eşitlenir. Aynı meridyen üzerinde güneşin açıları eşit olup aynı anda doğar aynı anda batar.” Yukarıda özellikleri sıralanan mevsim hangisidir?

Kış mevsimi ile ilgili aşağıdaki bilgilerden hangisi yanlıştır?

“Havalar soğumaya başlar. Yapraklar sararır ve yaprak dökümü başlar. Kuşlar göç etmek için uçmaya başlarlar. Gündüzler kısalıp geceler daha uzun olur. Yağmurlar daha sık yağar gökyüzü genellikle bulutlu geçer. Ekinler ekilmeye başlanır. Okullar açılır tatil biter. Tatil dönemi biter iş hayatı başlar.” Yukarıda özellikleri sıralanan mevsim hangisidir?
“Güneş ışınlarının öğle vakti Kuzey Yarım Küre’de dik olarak geldiği enlem Yengeç dönencesi olarak adlandırılır. Bu tarihten itibaren Kuzey Yarım Küre’de yaz, Güney Yarım Küre’de ise kış mevsimi yaşanmaya başlar. Ayrıca Kuzey Yarım Küre’de gündüzler kısalmaya, geceler uzamaya; Güney Yarım Küre’de ise geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlar.” Yukarıdaki olay hangi tarihte meydana gelmeye başlar?
“Güneş ışınlarının öğle vakti Güney Yarım Küre’de dik olarak geldiği enlem Oğlak dönencesi olarak adlandırılır. Güney Yarım Küre’de en uzun gündüz, en kısa gece; Kuzey Yarım Küre’de ise en uzun gece, en kısa gündüz yaşanır. Bu tarihten sonra Güney Yarım Küre’de gündüzler kısalmaya, geceler uzamaya; Kuzey Yarım Küre’de ise geceler kısalmaya, gündüzler uzamaya başlar. Bu tarihten itibaren Güney Yarım Küre’de yaz, Kuzey Yarım Küre’de ise kış mevsimi yaşanır.” Yukarıdaki olay hangi tarihte meydana gelmeye başlar?
“Güneş ışınları öğle vakti Ekvator’a dik açıyla düşer. Ekvator’da öğle vakti düz zeminlerdeki aynı meridyen üzerinde bulunan bütün noktalarda Güneş aynı anda doğar aynı anda batar. Dünya’nın her yerinde gece-gündüz eşitliği yaşanır.” Yukarıda anlatılan olaya ne ad verilir?
Aşağıdaki tarihlerin hangisinde gece-gündüz süreleri eşittir?
“Güneş ışınları Dünya yüzeyindeki farklı bölgelere farklı açılarda gelir. Işığın dik geldiği yüzeye bıraktığı ısı enerjisi eğik geldiği yüzeye bıraktığı enerji miktarından fazladır. Güneş ışınlarının geliş açışına ve aydınlanan bölgelere göre aynı anda farklı yarım kürelerde farklı mevsimler yaşanır. Örneğin Kuzey Yarım Küre’ye dik gelen Güneş ışınları sayesinde burada yaz mevsimi yaşanırken Güneş ışınlarının eğik geldiği Güney Yarım Küre’de kış mevsimi yaşanmaktadır. Aynı şekilde bir yarım kürede sonbahar yaşanırken diğerinde ilkbahar yaşanır.” Bu olayın temel nedeni aşağıdakilerden hangisidir?

Aşağıdaki tarihlerden hangisi “Yaz” başlangıcıdır?

Aşağıdaki tarihlerden hangisi “Sonbahar” başlangıcıdır?
Verilen tarihlerden hangisi “İlkbahar” başlangıcıdır?
Aşağıdaki tarihlerden hangisi “Kış” başlangıcıdır?
21 Mart tarihi ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?
– Kuzey Yarım Küre İlkbahar başlangıcıdır,

– Kuzey Kutup Noktası’ nda Güneş doğar ve 6 ay sürecek gündüz başlar.

– Bu tarihten sonra gündüzler gecelerden uzun olmaya başlar

– Bu tarihten sonra, Güneş’e doğru dönmeye başlar.

– Bu tarihten sonra, güneş ışınlarının düşme açısı Güney Yarım Küre’den daha fazladır.

Yukarıda verilen bilgiler aşağıdaki tarihlerin hangisinde gerçekleşir?

– Güney Yarım Küre Sonbahar başlangıcıdır.

– Güney Kutup Noktası’nda Güneş batar ve 6 ay sürecek gece başlar.

– Bu tarihten sonra, geceler gündüzlerden uzun olmaya başlar.

– Bu tarihte, Güneş’e dönük olma özelliğini kaybeder.

– Bu tarihten sonra, güneş ışınlarının düşme açısı Kuzey Yarım Küre’den daha azdır.

Yukarıda verilen bilgiler aşağıdaki tarihlerin hangisinde gerçekleşir?

23 Eylül tarihi ile ilgili aşağıda verilen bilgilerden hangisi yanlıştır?

      8.Sınıf Mevsimlerin Oluşumu Test:

      Etkileşimli 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu Testinin Hazırlanışı:

İnteraktif 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu konu testi özellikle sanal bir çalışmadır. Ancak 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi internet bağlantısı ile etkinleşir. Etkileşimli 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi yalnız MEB kazanımları dikkate alınarak hazırlanmıştır. Çevrimiçi 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi hazırlanırken genellikle ders kitapları esas alınmıştır. Aynı zamanda 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi hazırlanırken sınıf içi uygulamalar da örnek alınmıştır. Çünkü 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi bireysel başarıyı artırmayı hedeflemektedir. Kısacası 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu kazanım testi öğrenme hedeflidir. Bunun yanında 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi konusunda uzman öğretmenlerin katkı ve görüşleri alınmıştır. İnteraktif 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi için öğrenci ya da öğretmen görüşü önemlidir. Son olarak 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi sizin görüşleriniz doğrultusunda geliştirilecektir.

testimiz.com

      Online 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu Test Çalışmasının Yapısı:

Testleriimiz programlar doğrultusunda sürekli yenilenmekte ya da güncellenmektedir. İnteraktif 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu test soruları genellikle çoktan seçmelidir. 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu konu testi hazırlanırken 1.2. ve 3.Sınıflar için genellikle 3 seçenek tercih edilmiştir. Çünkü 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testinin zorluk seviyesini seçenek sayısı belirler. Etkileşimli 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi için 4.sınıf ya da ikinci kademede 4 seçenek tercih edilmiştir. 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testinde her sorunun özellikle bir cevap hakkı vardır. Aynı zamanda istediğiniz zaman cevap tercihinizi değiştirebilirsiniz. 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu konu testi özellikle dinamik bir yapıya sahiptir. Yani 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testini tekrar tekrar çözebilirsiniz. Çünkü 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testini yenilediğinizde soru ve seçeneklerin yerleri değişmektedir. Böylelikle her tekrarda 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu konusunda farklı bir test çözmüş gibi olacaksınız. Ancak bağlantı verilen testlerde bu özellik yoktur.

      İnteraktif 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu Test Çalışmasının Genel Özellikleri:

Çevrimiçi 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi özellikle bireysel başarıyı artırmak için hazırlanmıştır. Etkileşimli 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi genellikle çevrim içidir. Ancak sanal ortamda etkileşimli olarak çözülmektedir. Çünkü 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu çalışma testi interaktif bir çalışmadır. Ancak 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu konu testini yazdırmak isterseniz dokümanlar bölümünden indirebilirsiniz. Testimiz indir bölümünde PDF olarak açılacaktır. İnteraktif 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi özellikle ekonomik ve çevrecidir. Çünkü 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu kazanım testini çevrimiçi çözerken kâğıt israfı olmaz. Ancak indirilen dokümanlarda da içerik sıkıştırılarak kâğıt israfı önlemiştir. Böylelikle 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi atık oluşturmaz.

.

      1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu Testi Telif Hakkı:

İlk olarak 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi genel eğitim amacı ile hazırlanmıştır. İnteraktif 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testi genellikle özgün bir çalışmadır. Özellikle intihal denetimi yapılarak oluşturulmuştur. Telif hakkı ile ilgili bilgilendirmek kanuni gerekliliktir. 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testini internetten ücretsiz çözebilirsiniz. Ayrıca sitemizi uygulama olarak mobil cihazınıza ekleyebilirsiniz. Özellikle 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu konu testi telif hakkı aksi ispatlanmadıkça testimiz.com sitesine aittir. Ancak testimiz.com 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu kazanım testi telif hakkını saklı tutar. Sonuç olarak 1.Ünite Mevsimlerin Oluşumu testinin kullanımı izne tabidir.