İnteraktif Eğitim
- testimiz.com
- Test Çöz
- 7. Sınıf
- Sosyal Bilgiler
- Farklılıklara Rağmen
Test Çöz,Farklılıklara Rağmen Değerlendirme Testi, Farklılıklara Rağmen Testi, Farklılıklara Rağmen Testi, Farklılıklara Rağmen Değerlendirme Testi, Kazanım Değerlendirme, Kazanım Değerlendirme Testi, Kazanım Testi, Farklılıklara Rağmen Kazanımları, Farklılıklara Rağmen Kazanım Testi, Farklılıklara Rağmen Kazanım Değerlendirme, Test, Değerlendirme, Değerlendirme Testi, Süreç Değerlendirme, Süreç Değerlendirme Testi, Süreç Testi, | |
|
|
Ziyaretçi Ya Da Üyelerimiz Tarafından Eklenen Hiç Bir Içerikten Www.Testimiz.Com Sorumlu Değildir. Telif Hakları Kapsamına Giren Dosyaları Lütfen bildiriniz. | |
Eklenme tarihi | 04 Agustos 2015 Salı 21:02 |
---|---|
Gönderen | Testimiz.com |
Görüntülenme Sayısı: | 4997 |
![]() |
|
Testi Çözmeye Başla | |
Test Kategorisine Geri Dön| | Test Anasayfaya Geri Dön |
|
Benzer Dokümanlar |
Test hakkında |
|
Osmanlı Döneminden günümüze kadar varlığını devam ettiren değişik dinler ve ibadet yerleri bulunmaktadır.
1.Soru "Türkler müslüman ve hıristiyan farkı gözetmeksizin adaleti herkese eşit uygularlar.Kadılar, Hıristiyanları İncil, Yahuridileri TEvrat üzerine yemin ettiririler."
2.Soru “ Yahudilerin toptan öldürüldüğü, Engizisyon Mahkemelerinin ölüm saçtığı bir devirde Osmanlılar, idareleri altındaki çeşitli dinlere bağlı kimseleri barış ve uyum içinde yaşatıyorlardı.” Gibbons Osmanlı Devleti’nin Kuruluşu, Gibbons’un sözlerinden hareketle, Osmanlı toplumu hakkında, aşağıdakilerden hangisi söylenemez?
3.Soru Osmanlı ülkesi sınırları içerisinde;
4.Soru Osmanlı Devleti'nin Rumeli ve Balkanlardaki siyasi varlığı 400 yıldan fazla sürmüştür. Buna rağmen bölgedeki Hristiyan halk benliğini korumuştur.
5.Soru Osmanlı Devleti'nde Hristiyan, Ermeni ve Musevi topluluklar, ibadetlerini serbestçe yapar, istediği işle uğraşır, kendi dinlerine ve dillerine uygun eğitim alırlardı. Bu topluluklar, evlenme ve boşanma konusunda tamamen kendi kurallarını uygular, ceza hukukunda ise, kadıların kararlarına uyarlardı.
6.Soru Osmanlı Devleti’nin kuruluş aşamasında; Balkanlarda Katolikler ile Ortodokslar arasında yoğun bir mücadele yaşanırken; Anadolu’da Ermeniler ve Süryaniler iç içe huzur ortamı içinde yaşamaktaydılar.
7.Soru -II.Mehmet Fener Rum Patrikhanesi’ni yeniden açtırarak; Ortodoks Hıristiyanlara dinsel özgürlük vermiştir.
8.Soru Yükselme döneminde dünyanın birçok yerinde Hristiyan zulmünden kaçan insanlar Osmanlı Devleti'nden yardım görmüş ve Osmanlı Devleti kendi topraklarını bu insanlara açmıştır.
9.Soru
Osmanlılar, fethettikleri şehri temizletirler, şehirde sahipsiz kalan evleri fakirlere dağıtırlar ve yerli halka hoşgörülü davranarak vergilerini vermek şartıyla her türlü olanağı tanırlardı.
10.Soru |