6.Sınıf Zamirler Test

30 Ocak 2023 0 By testimiz.com

6.Sınıf Zamirler Test

Test Çöz

İndir

 

Aşağıdaki seçeneklerden hangisinde kişi zamiri yoktur?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz zamir vardır?
”O, her zaman bana saygılı davranır.” Cümlesindeki zamirlerin çeşidi aşağıdakilerin hangisinde verilmiştir?
” O,  yetmezse ikinci paketi kullanırız.” Cümlesindeki “o “ sözcüğünün çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerde koyu yazılı zamirlerden hangisinin çeşidi diğerlerinden farklıdır?
Cümlelerin hangisinde soru zamiri bulunmaktadır?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde belgisiz zamir ve kişi zamiri birlikte kullanılmıştır?
Zamirle ad durum eklerini aldığı zaman kökte ses değişikliği olabilir.  Aşağıdaki zamirlerin hangisinde bu durumu örnekleyecek bir kullanım vardır?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde ilgi zamiri vardır?
“ Bence öteki daha güzeldi.” Cümlesindeki “ öteki “zamirinin çeşidi aşağıdakilerden hangisidir?
Aşağıdaki cümlelerin hangisinde farklı bir zamir kullanılmıştır?
Cümlelerin hangisinde farklı bir zamir kullanılmıştır?

      6.Sınıf Zamirler Test Hakkında:

       Zamirler uzaktan eğitim testini çözmek için Başla‘ya tıklayınız.

       1. 6.Sınıf Zamirler Konu Testi Nasıl Hazırlanmıştır?

Zamirler konu testi özellikle sanal etkileşimli bir çalışmadır. Bunun yanında Zamirler testi içerik geliştirme uzmanları tarafından özenle oluşturulmuştur. Aynı zamanda Zamirler testi MEB eğitim programlarına göre hazırlanmıştır. Çünkü Zamirler testi hazırlanırken program hedefleri dikkate alınmıştır. Zamirler kazanım testinde özellikle ders kitapları esas alınmıştır. Çünkü Zamirler çalışma testi öğrenme hedeflidir. İnteraktif Zamirler testi hazırlanırken özellikle sınıf içi uygulamalardan yararlanılmıştır. Böylelikle sınıf içi uygulamalar Zamirler testinin başarısını artıracaktır. Online Zamirler testi için öğrenci ya da öğretmen görüşü önemlidir. Son olarak bizimle yorumlarınızı paylaşınız.

testimiz.com

       2. 6.Sınıf Zamirler Kazanım Testinin Yapısal Özellikleri:

Testlerimiz sürekli güncellenmekte ya da yenilenmektedir. İnteraktif Zamirler test soruları genellikle çoktan seçmelidir. Ancak sınıf seviyesine göre 3 ya da 4 seçenekli olabilir. Ancak Zamirler konu testi hazırlanırken 1.2. ve 3. Sınıflar için genellikle 3 seçenek tercih edilmiştir. Çünkü seçenek sayısı Zamirler kazanım testinin zorluk seviyesini belirler. Zamirler çalışma testi için 4.sınıf ya da ikinci kademede 4 seçenek tercih edilmiştir. Ancak Zamirler etkileşim testinde her sorunun özellikle bir cevap hakkı vardır. Aynı zamanda istediğiniz zaman tercihinizi değiştirebilirsiniz. Uzaktan eğitim Zamirler testini özellikle tekrar tekrar çözebilirsiniz. Çünkü Zamirler testini yenilediğinizde soru ve cevapların yerleri değişmektedir. Her seferinde Böylece her tekrarda aynı konuda başka bir test çözeceksiniz. Ancak bazı bağlantılı testlerde bu özellik yoktur.

testimiz.com

       3. 6.Sınıf Zamirler Çalışma Testinin Genel Özellikleri:

Zamirler konu testi özellikle bireysel öğrenmeye katkı sağlamak için hazırlanmıştır. İnteraktif Zamirler testi genellikle çevrimiçi çözülür. Çünkü Zamirler çalışma testi sanal etkileşimli bir çalışmadır. Ancak Zamirler konu testini yazarak çözmek isterseniz dokümanlar bölümünden indirebilirsiniz. Etkileşimli Zamirler test çalışması özellikle çevrecidir. Çünkü Zamirler kazanım testini çevrimiçi çözerken kâğıt israfı olmaz. Ancak yazdırılan çalışmalarda da içerik sıkıştırılarak kâğıt israfı önlemiştir. Böylece Zamirler testini çözerken atık oluşmaz.

testimiz.com.tr

       4. Etkileşimli Zamirler Testi Telif Hakkı:

Zamirler etkileşim testi ilk olarak genel eğitim amacı ile hazırlanmıştır. Ancak Zamirler testini sanal ortamda ücretsiz çözebilirsiniz. Özellikle Zamirler konu testi telif hakkı aksi ispatlanmadıkça testimiz.com sitesine aittir. Ancak testimiz.com Zamirler kazanım testi telif hakkını saklı tutar. Sonuç olarak Zamirler testinin kullanımı özel izne tabidir.