6.Sınıf Sosyal Bilgiler Yatırım Ve Pazarlama Konu Testi

5 Åžubat 2021 0 By testimiz.com

 

6. Sınıf Yatırım Ve Pazarlama Testi

TEBRİKLER.

6. Sınıf Yatırım Ve Pazarlama Testi

Testini Başarıyla Tamamladınız.

Toplam Soru Sayısı: %%TOTAL%%

Sizin Doğru Sayınız: %%SCORE%%

Başarı Yüzdeniz:  %%PERCENTAGE%%

Öğretmen Görüşü: %%RATING%%


Yanıtlarınız aşağıdaki gibidir.
Soru 1
Deniz kıyılarında ve doÄŸal güzelliklerin bulunduÄŸu yerlerde konaklama alanında yatırımlar yapılabilir, ticari ve turistik iÅŸletmeler açılabilir. AÅŸağıdaki bölgelerin hangisinde daha çok bu alanda yatırım yapılabilir?      
A
Akdeniz Bölgesi
B
Doğu Anadolu Bölgesi
C
İç Anadolu Bölgesi
D
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Soru 2
Sanayi tesislerinin yapımı, makine, araç ve gereç temini, enerji, hammadde alımı ve taşınması, işçi ücretlerinin karşılanması ihtiyaç duyulan paraya ne denir?    
A
Sermaye
B
Hammadde
C
Fabrika
D
Gayrimenkul
Soru 3
AyçiçeÄŸi, zeytin, mısır, soya, susam, pamuk ve haÅŸhaÅŸ gibi ürünler yaÄŸ sanayisinin ana hammaddesidir. Hangi bölgemizde yaÄŸ sanayi ile ilgili yatırım yapmak doÄŸru olmaz?      
A
Marmara Bölgesi
B
Akdeniz Bölgesi
C
Ege Bölgesi
D
İç Anadolu Bölgesi
Soru 4
Åžeker pancarı yaygın olarak yetiÅŸtirildiÄŸi için ülkemizin hemen her bölgesinde ÅŸeker fabrikaları vardır. Hangisi ÅŸeker fabrikalarının en yoÄŸun olduÄŸu bölgemizdir?      
A
Karadeniz Anadolu Bölgesi
B
Ege Bölgesi
C
İç Anadolu Bölgesi
D
Akdeniz Bölgesi
Soru 5
Et ve süt ile ilgili yatırım yapmak için ise hayvancılığın geliÅŸtiÄŸi DoÄŸu Anadolu tercih edilebilir. KüçükbaÅŸ hayvancılığın yapıldığı yerlerde hangi sanayinin kurulmasına uygundur?      
A
Kağıt sanayi
B
Otomobil sanayi
C
Mobilya sanayi
D
Dokuma sanayi
Soru 6
AÅŸağıdaki ÅŸehir sanayi eÅŸleÅŸtirmelerinden hangisi doÄŸru deÄŸildir?  
A
Erzurum; şeker sanayisi, et kombinası, yem sanayisi
B
Gaziantep; tekstil, dokuma, çimento, deterjan sanayisi
C
Kayseri; tekstil, mobilya, dokuma, ÅŸeker, lastik, plastik sanayisi
D
Zonguldak; çay, fındık sanayisi
Soru 7
Ulaşım, ham madde ve pazar imkânlarının geliÅŸmiÅŸ olması hangisi ilimizde yaÄŸ, tekstil, otomobil, dokuma sanayisi geliÅŸtiÄŸini söyleyebiliriz?      
A
Adana
B
Samsun
C
Rize
D
Kayseri
Soru 8
Sanayi tesisleri hammaddeye yakın yerlerde kurulmuÅŸtur. AÅŸağıda verilen sanayi hammadde eÅŸleÅŸtirmelerinden hangisi doÄŸru deÄŸildir?    
A
Fındık yağı İç Anadolu Bölgesi
B
Ayçiçeği yağı Marmara Bölgesi
C
Mısır özü ve soya yağı Akdeniz Bölgesi
D
Zeytinyağı Ege Bölgesi
Soru 9
Ulaşımın kolay olması, sermayenin, ham madde ve enerji potansiyelinin çok olması göz önüne alınırsa yaÄŸ, konserve, bisküvi, tekstil sanayisi, petrol rafinerisi gibi sanayi dallarının hangi ilimizde geliÅŸtiÄŸini söyleyebiliriz?      
A
Tokat
B
Kayseri
C
Van
D
İzmir
Soru 10
Ülkemizde bitkisel yaÄŸ fabrikası kurmak isteyen bir yatırımcı zeytinin bol olduÄŸu Ege kıyılarında ya da ayçiçeÄŸinin bol olduÄŸu Trakya’da yatırım yapabilir. Kâğıt ve mobilya ile ilgili yatırım yapmak için hangi bölgemize yatırım yapılabilir?      
A
Doğu Anadolu Bölgesi
B
Karadeniz Anadolu Bölgesi
C
İç Anadolu Bölgesi
D
Güneydoğu Anadolu Bölgesi
Soru 11
Sermayenin ve iÅŸ gücünün çok olması, teknolojinin ve ulaşımın geliÅŸmiÅŸ olması, pazarlama imkânlarının kolay olması göz önüne alındığında konserve, lastik, plastik, tekstil, gemi, otomobil sanayisi en çok hangi ilimizde geliÅŸmiÅŸtir?      
A
Konya
B
Ankara
C
Zonguldak
D
İstanbul
Soru 12
İstanbul, Ankara, İzmir, EskiÅŸehir ve İzmit’te otomotiv sanayi yoÄŸunlaÅŸmıştır. EskiÅŸehir ve Adapazarı’nda lokomotif ve vagon fabrikaları; Ankara’da uçak fabrikası; Tuzla, Pendik, Gemlik ve İzmir’de tersaneler bulunmaktadır.  Bu sanayi dallarının geliÅŸmesinde daha çok hangisi etkili olmuÅŸtur?      
A
Hammadde
B
Sermaye
C
Ulaşım
D
İş gücü
Sınavı tamamlamak için butona tıklayınız, yanlışlarınız gösterilecektir. Sonuçları al.
12 tamamladınız.
Liste
Geri dön
Tamamlananlar iÅŸaretlendi.
12345
678910
1112Son
Geri dön

 

Sanayi tesislerinin yapımı, makine, araç ve gereç temini, enerji, hammadde alımı ve taşınması, işçi ücretlerinin karşılanması ihtiyaç duyulan paraya ne denir?
Ülkemizde bitkisel yağ fabrikası kurmak isteyen bir yatırımcı zeytinin bol olduğu Ege kıyılarında ya da ayçiçeğinin bol olduğu Trakya’da yatırım yapabilir. Kâğıt ve mobilya ile ilgili yatırım yapmak için hangi bölgemize yatırım yapılabilir?
Et ve süt ile ilgili yatırım yapmak için ise hayvancılığın geliştiği Doğu Anadolu tercih edilebilir. Küçükbaş hayvancılığın yapıldığı yerlerde hangi sanayinin kurulmasına uygundur?
Deniz kıyılarında ve doğal güzelliklerin bulunduğu yerlerde konaklama alanında yatırımlar yapılabilir, ticari ve turistik işletmeler açılabilir. Aşağıdaki bölgelerin hangisinde daha çok bu alanda yatırım yapılabilir?
Ayçiçeği, zeytin, mısır, soya, susam, pamuk ve haşhaş gibi ürünler yağ sanayisinin ana hammaddesidir. Hangi bölgemizde yağ sanayi ile ilgili yatırım yapmak doğru olmaz?
Sanayi tesisleri hammaddeye yakın yerlerde kurulmuştur. Aşağıda verilen sanayi hammadde eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?
Şeker pancarı yaygın olarak yetiştirildiği için ülkemizin hemen her bölgesinde şeker fabrikaları vardır. Hangisi şeker fabrikalarının en yoğun olduğu bölgemizdir?
Sermayenin ve iş gücünün çok olması, teknolojinin ve ulaşımın gelişmiş olması, pazarlama imkânlarının kolay olması göz önüne alındığında konserve, lastik, plastik, tekstil, gemi, otomobil sanayisi en çok hangi ilimizde gelişmiştir?
Ulaşımın kolay olması, sermayenin, ham madde ve enerji potansiyelinin çok olması göz önüne alınırsa yağ, konserve, bisküvi, tekstil sanayisi, petrol rafinerisi gibi sanayi dallarının hangi ilimizde geliştiğini söyleyebiliriz?
Ulaşım, ham madde ve pazar imkânlarının gelişmiş olması hangisi ilimizde yağ, tekstil, otomobil, dokuma sanayisi geliştiğini söyleyebiliriz?
İstanbul, Ankara, İzmir, Eskişehir ve İzmit’te otomotiv sanayi yoğunlaşmıştır. Eskişehir ve Adapazarı’nda lokomotif ve vagon fabrikaları; Ankara’da uçak fabrikası; Tuzla, Pendik, Gemlik ve İzmir’de tersaneler bulunmaktadır.  Bu sanayi dallarının gelişmesinde daha çok hangisi etkili olmuştur?
Aşağıdaki şehir sanayi eşleştirmelerinden hangisi doğru değildir?