5.Sınıf Yaşadığım Yerin Yönetimi Test

4 Mayıs 2023 0 By testimiz.com

5.Sınıf Yaşadığım Yerin Yönetimi Test

Test Çöz

 

 

      5.Sınıf Yaşadığım Yerin Yönetimi Test Hakkında:

      Not: Yaşadığım Yerin Yönetimi testimizi hemen çözmek için Başla düğmesine basınız.

      Bu metin özellikle Yaşadığım Yerin Yönetimi test çalışmasını tanıtmak için hazırlanmıştır. Yani teknik bir metindir. Bunun yanında Yaşadığım Yerin Yönetimi testinde yer alan sorular aşağıda verilmiştir. Ancak soru seçeneklerini görmek için testi başlatmalısınız.

      Teste Yer Alan Sorular:

 

Ülkemizin en yüksek yönetim birimi hangisidir?
Ülkemizde merkezî yönetim başkent ve taşra olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Aşağıdaki yönetim birimlerinden hangisi başkent bölümünde yer almaz?
Taşra teşkilatı ise il ve ilçe yönetiminden oluşur. Aşağıdaki yönetim birimlerinden hangisi taşrada merkeze bağlı görev yapmaktadır?
Aşağıdakilerden hangisi yerel yönetim birimidir?
Tabloda I. kutucuğa hangisi yazılır?
Ya da  Tabloda II. kutucuğa hangisi yazılır?
 Tabloda III. kutucuğa hangisi yazılır?
Veya  Tabloda IV. kutucuğa hangisi yazılır?
Belediyeler ve muhtarlıklar hangi yönetim kademesini oluşturur?
Aşağıdaki yerleşim birimlerinden hangisinde yalnızca muhtarlık yönetimi vardır?
Ya da Aşağıdakilerden hangisi belediye başkanının görevleri arasında yer almaz?
İlde kanun, tüzük, yönetmelik ve hükümet kararlarının ilanını ve uygulanmasını sağlamak ve Bakanlıkların talimat ve emirlerini yürütmek hangisinin temel görevidir?

 

      Yaşadığım Yerin Yönetimi Testi:

      Öncelikle Yaşadığım Yerin Yönetimi testi eğitim programları doğrultusunda hazırlanmıştır. Aynı zamanda güncel bir çalışmadır. Yaşadığım Yerin Yönetimi çalışması oluşturulurken özellikle MEB kazanımları dikkate alınmıştır. Başka bir deyişle  ders kitaplarında yer alan içerikler kullanılmıştır. Genellikle Yaşadığım Yerin Yönetimi testi kazanım temelli sorulardan oluşmaktadır. Bunun yanında Yaşadığım Yerin Yönetimi çalışmasında kısa konu anlatımlarına da yer verilmiştir. Böylelikle öğrenme sürecinin devamlılığı hedeflenmiştir. Diğer yandan Yaşadığım Yerin Yönetimi testi hazırlanırken sınıf içi uygulamalardan da yararlanılmıştır. Bu nedenle verimliliği artmaktadır.

testimiz.com

      Test ve Çalışma Yapısı:

      Konu veya ünite testleri 10, 12, 15 ya da 20 çoktan seçmeli sorudan oluşmaktadır. Genellikle sorular sınıf seviyesine göre 3 ya da 4 seçenekten meydana gelmektedir. Örneğin 1,2 ve 3.sınıflarda 3 seçenekli sorular tercih edilmiştir. Diğer yandan 4.sınıflarda ve ikinci kademede özellikle 4 seçenekli sorular kullanılmıştır. Bu nedenle Yaşadığım Yerin Yönetimi testi için seçenek sayısı zorluk seviyesini belirlemektedir. Yani Yaşadığım Yerin Yönetimi testi için her sorunun bir cevap hakkı vardır. Ancak istediğiniz zaman cevap seçeneğini değiştirebilirsiniz.

      İnteraktif Test Hakkında:

            Yaşadığım Yerin Yönetimi testi öncelikle öğrenci başarısını artırmayı amaçlamaktadır. Genellikle dinamik bir yapıya sahiptir. Başka bir değişle tekrar tekrar çözme imkanı vardır. Çünkü Yaşadığım Yerin Yönetimi testinde soru ve seçenekler her tekrarda yer değiştirecektir. Böylelikle ezber önlenmekte ve kalıcı öğrenme sağlanmaktadır. Kısacası Yaşadığım Yerin Yönetimi testini her tekrarda yeni bir çalışma karşınıza çıkacaktır. Diğer yandan bağlantı verilen bazı çalışmalarda bu özellik yoktur. Ayrıca Yaşadığım Yerin Yönetimi testini akıllı tahtalarda kullanabilirsiniz. Lakin akıllı tahtalarla yüzde yüz uyumludur. Yaşadığım Yerin Yönetimi testini tablet ya da telefonlardan da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Çünkü Yaşadığım Yerin Yönetimi testi mobil uyumludur. Diğer yandan ana sayfadan mobil uygulamayı indirip yükleyebilirsiniz.

      Test Değerlendirme:

      Etkileşimli Yaşadığım Yerin Yönetimi testini çözerken özellikle alttaki okları kullanarak önceki ve sonraki soruya geçebilirsiniz. Ancak dilerseniz listeden seçerek istediğiniz soruyu görebilirsiniz. Ayrıca Yaşadığım Yerin Yönetimi testini değerlendirmeden liste bölümünden doğru-yanlış cevapları görebilirsiniz. Ancak sonuçları al butonuna basınca karşınıza Yaşadığım Yerin Yönetimi testini değerlendirme ekranı çıkacaktır. Böylece ekranda Yaşadığım Yerin Yönetimi testi değerlendirme raporu ve öğretmen görüşü yer alacaktır. Bununla birlikte alt ekranda Yaşadığım Yerin Yönetimi testi ile ilgili cevapları kontrol edebilirsiniz.

testimiz.com.tr

      Telif Hakkı:

      İnteraktif Yaşadığım Yerin Yönetimi testi genellikle intihal denetimi yapılarak hazırlanmıştır. Özellikle Yaşadığım Yerin Yönetimi testinin özgün olmasına özen gösterilmiştir. Diğer yandan Yaşadığım Yerin Yönetimi testinin telif hakkı testimiz.com sitesine aittir. Başka bir deyişle Yaşadığım Yerin Yönetimi testi ticari bir amaçla kullanılamaz. Ancak bireysel öğrenme amacı taşımaktadır. Başarılar…